Atlantic Station

Atlantic Station

Hines Development decided to transform and expand their 138-acre, mixed-use mega-destination, Atlantic Station to accommodate the growing demand of the market and to create a more pronounced, open, flexible and functional centralized green space that will continue to be a great place for public events for the mini-city. This is the first major renovation for the destination that has been referred as a city within the city. Hines selected HGOR to reimagine the mixed-use development’s Central Park, as well as its connectivity with the surrounding community, redefining it as an expanded living room—a place to gather and hold events for the community.

HGOR’s design allow for a more integrated and inclusive area that introduces a larger multi-functional, programmable future proofing space, allowing park users either to participate in different activities-still maintaining their social connection to other people—or to comfortably observe the activity and simply share the outdoors. The existing green lawn will be raised to street level, and two smaller “jewel box” eateries will be built to flank the lawn in effort to make it feel more open, less massive, and bring the scale to a much more human level. The key to this project’s success is in promoting a more authentic and connected visitor experience at the street-level.

The expansion entails 60,000 SF park improvements and 7,750 SF in the Central Lawn. Additional entertainment experiences are included such as interactive water features and LED video screen for movie features. Updated furnishings and lighting help enhance the experience as well unique signage throughout. Upon completion in November of 2019, Atlantic Station will become an invaluable facet of the continued modernization and development of Atlanta.

LocationAtlanta, Georgia
Year CompletedDesign in Progress
Size60,000 SF
Design Team Lauren Standish
CollaboratorsWakefield Beasley & Associates